Uusimmat Trailerit :

10 000 BC (2008) Arvostelu

{[['']]}

 10 000 BC (2008) Elokuva Arvostelu

100000bc

Elikkäs yleisesti leffa saanut melkoisia murska-arvioita. Mitä niitä joitain lueskellu niin näyttää erityisesti saavan huutia siitä että minkään sortin realistisuuteen ei tässä ole pyritty, tai sitten tuohon aikaan oli melkoisen hyvä hammashuolto 🙂 lienevät päässeet hampilekurille huomattavasti nopeammin ja lyhyemmillä jonotusajoilla kuin nykypäivänä 😃

Asiaa jopa kommentoidaankin oikein Blu-rayn extramateriaaleissa miksi näin tehtiin, vähemmän yllättäen suoraan viihdyttävyys syistä pohjimmiltaan, joten se siitä. Jotta sinällään mitään Mel Gibsonmaista Apocalyptoa tästä on turha venailla.
Täytyy kyllä myöntää että elokuva lienee tehty ainoastaan se mielessä että tämä olis viihdyttävä Hollywood raina (tämän takia myös raakuuksia on yllättävän vähän, joten ikäraja on saatu melkoisen alhaiseksi ja sellainen koko perheen seikkailu enempi tämä sitten), suurin osa ns. peruskliseista läpi kahlataan leffan aikana... jos sen osaa siltä kantilta ilman mitään odotuksia odottaa mitään ihmeempiä. 

Perusnykyajan seikkailuleffa jonka parissa aika sujahti hitusen vikkelämmin kuin olisin uskonut etukäteen.
Paikoin kauniita maisemia mutta välillä myös yllättävän kehnoja, jotenkin vaan osa erikoistehosteista pomppaa aivan liian räikeästi esille erottuen muusta taustasta tai ihmisistä erilleen, eikä niissä sitten silmä lepää oikein laisinkaan tai vallankaan levollisesti.
Musiikki on sitä perussinfoniaa ajoittaisine mahtipontisuuksineen, varsinaista tunnaripauhantaa sieltä ei ylitse muiden kuitenkaan erotu joka pidemmäksi ajaksi päähän soimaan jäis erikseen, vaikkapas jonkin Gladiaattorin soundtrackin tyyliin.
Tarinahan on pohjimmiltaan täysin puhdas rakkaustarina alusta loppuun. 

Siihen sitten toimintakohtauksia ripotellaan muutamia sinne kun ajetaan takaa "sitä sun tätä", jotta myös jotain nimellisesti juonentapaista hitusen saataisiin rakennettua.
Kyllähän tämä itselleni oli kuitenkin perimmiltään viihdyttävämpi (meikäläisen makuun) on kuin ne perinteisen Roland Emmerichin leffat... itselleni kyseisen ohjaajan Independence Day leffa oli sen luokan ameriikkapatrioottia ja niiden ubersuperhyper ylistämistä että pursus jo korvista ulos ja ei oikein irronnut vaikka erikoisefektitehtailua koetti siihen aikaan olla ylitse muiden, kolkon ontto kuitenkin… sit vaikkapa The Day After Tomorrow joka olihan hitusen ”parempi” ja katsottavampi, en muista siitä yhtään ainutta kohtausta enää kun sen joskus näin… mut sellaista mitäänsanomatont megalomaanista erikoistehoste pärisytteluä sekin pitkälti lienee kans…

…miehen harvoja poikkeuksia siellä ohjaajan pallilla ollessa lienee Täydellinen Sotilas (Universal Soldiers) (1992) elokuva (jossa mm, J. Van Damme ja D.Lundgren näyttäis patsastelevan 😃), joka vielä odottaa tuota katsomisvuoroaan ! mutta kovasti on kehuttu ja sen pitäis olla varmaan sitten jotain vallan muuta kuin tätä perus Emmerichia, jonka mahtipontisuus nyt ei vaan tunnu uppoavan meikäläiseen kuin veitsi sulaa voihin… kuuseen se aina tuppaa megalomaanisella mahtipontisuudellaan kurkottamaan mutta poikkeuksetta on katajaan kapsahtanut. Mutta kuten sanottu en tiedä miten tuon vielä näkemättömän kohdalla ovat asiat !?

Arvostelija : Tomi Nerg

IMDB Arvosana : 5.1/10



Share this article :

Lähetä kommentti

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Elokuva Trailerit - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger